När behövs dränering?

Jag har dränerat runt villan, ja, det var ju inte jag själv som gjorde jobbet utan en firma här i Uddevalla och det tycker jag var mycket prisvärt. Jag tänkte inte på det när jag köpte huset, men den ligger i en sluttning och när det regnar ute så rinner vattnet ner mot huset och nere i källaren hände det att det kom in vatten. Det var säkrast att göra någonting åt problemet och det var läge att anlita hjälp inom dränering, och jag fick en firma som tips av en granne. Det här är en firma som erbjuder dränering i Uddevalla med omnejd och de har gjort många uppdrag här i trakten. Det var dags för mig, men jag kunde inte säga någonting om dräneringsprocessen och det är ju viktigt att man vet hur det fungerar i stora drag, så det tänkte jag att jag skulle skriva ett inlägg om.

En dränering går till på så sätt att:

1. Man börjar med att gräva med en grävmaskin runt huset.

2. Man tar bort jorden och man gör allt detta där det är högst risk för att vattnet ska rinna in i huset.

3. Sedan dränerar man marken så att området blir torrt och användbart igen. Det är bra att det blir lite sluttande ned bort från huset men den som utför jobbet vet vilka krav som finns på platsen.

4. Det viktigaste av allt är att man får det rätt utfört så att man inte riskerar någonting, och det behöver man verkligen inte göra själv, utan det är bäst att anlita en firma till jobbet.

Jag tycker att den här beskrivningen ger ett kort sammandrag av processen, och jag hoppas att ni känner att ni fick lära er någonting. Ni kan alltid hitta mer information genom att ni googlar er fram.