Trädgårdsarbeten i oktober

Det är inte bara på sommaren som man kan göra trädgårdsarbeten, nu i oktober håller jag på med en hel del hemma i min trädgård i Vallentuna och jag ska dela med mig till er om detta. Nu är det den perfekta tiden att sätta lökar i jorden så att du kan njuta av dem på våren.

Jag ser verkligen fram emot våren, eftersom det är den perfekta tiden för mig att komma ut och och njuta av allt som kommer upp. Jag har en liten trädgård i Vallentuna där jag gärna ägnar lite tid varje dag åt att bearbeta jorden och plantera nya blommor eller grönsaker. Trädgårdsarbeten är något som jag tycker är väldigt avkopplande och tillfredsställande, eftersom jag kan se resultatet av allt mitt arbete med egna ögon. I sommar planterade vi många blomsterlökar i vår trädgård, så nu är det dags att vänta på att de ska blomma! Det är också ganska lätt för mig att fortsätta mitt trädgårdsarbete i höst också genom att göra saker som att plantera fler lökar eller skörda alla frukter och grönsaker som är redo just nu. Man slipper att klippa gräset den här tiden, det är skönt tycker jag.

Jag älskar verkligen naturens kretslopp. Trädgårdsarbeten är ett bra sätt för mig att slappna av och hålla mig aktiv under sommaren, liksom året runt. Det finns så många fördelar med att ägna sig åt utomhusaktiviteter och jag får alltid en stor tillfredsställelse av att se mitt hårda arbete ge resultat i form av friska och vackra växter! Jag hoppas att du också tar dig ut utomhus den här hösten och njuter av allt som naturen har att erbjuda! Snart kommer snön, då är det inte mycket man kan göra, mer än att skotta snö och kanske ställa in ett par värmeljus i växthuset, för att det ser fint ut.